+36 70 790 1704 3527 Miskolc, Bajcsy-Zsilinszky utca 15.

Atlétikai Világbajnokság- Budapest

Létrehozva: 2023-05-07
 
Kedves Kollegák!
 
Bizonyára olvastátok már a híreinkben, hogy minden diáksportoló és felkészítő pedagógusaik, akik a 2022/2023. tanévi Atlétika Diákolimpia® Mezei Futóbajnokság, Egyéni és Váltófutó Pályabajnokság, valamint Többpróba versenyek tavaszi körzeti, megyei és országos döntőin részt vesznek, kedvezménykupont kapnak, amivel 50 %-os áron 4 darab jegy vagy bérletvásárolható a sport világesemény esti programjaira, vagy a délelőtti számokra 2023 forintos áron lehet az említett jegyeket megvásárolni. 
Kérjük, hogy amennyiben igénylitek a kedvezménykupont, a megszokott helyeken jelezzétek nekünk.

Sportolj hulladékmentesen!

Létrehozva: 2023-04-29
 
Edukációs programot indított a Magyar Diáksport Szövetség
A megyei atlétika döntőn pénteken, a sportolj hulladékmentesen kitelepüléséhez az MSZC Szemere Bertalan Technikum sportedző szakosok tanulói segédkeztek.
#WithoutWaste (SWW, Hulladékmentes Sport) projekt az Európai Unió ERASMUS+ programja támogatásával megvalósuló kezdeményezés, amelynek célja a Hulladékmentes Sport mozgalmának elindítása. Ennek keretében a Magyar Diáksport Szövetség a tanév végéig a Diákolimpia® meghatározott országos és megyei döntő eseményeire edukációs standdal települ ki, ahol a diákok különböző tematikus játékokat játszhatnak. Ezek célja a fenntarthatósággal, kiemelten a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos hasznos tudnivalók elsajátítása, illetve a hulladékmentes sportoláshoz kapcsolódó tippek, tanácsok átadása. A szervezet felhívja például a figyelmet sportoláskor az eldobható PET palackok helyett a saját kulacs használatára, a magunkkal hozott ételek újrafelhasználható vagy környezetbarát anyagú csomagolására, és a rendezvényeken a hulladékok szelektív gyűjtésére. Az edukációs játékban aktívan résztvevő fiatalok a fenntarthatóságot jelképező kulacsot nyerhetnek.
Képeket a galériában megnézhetitek:)
https://mvdsz.hu/galeria/sportolj_hulladekmentesen!

Diákolimpiai aranyeső, belépőjegyek az Atlétikai Világbajnokságra

Létrehozva: 2023-04-19
 
Az egyik legnépesebb Diákolimpia® versenyszámra, a Mezei Futóbajnokságra idén is kiemelt létszám, 37 ezer fő nevezett országszerte, közülük pedig 2300 fő jutott el az országos döntőre. A hagyományosan a gödöllői reptéren megrendezésre kerülő versenyen szinte az összes Diákolimpia® korosztály részt vesz.
Idén a budapesti, miskolci és veszprémi iskolák szerepeltek kiválóan a versenyen, 10, 6, illetve 5 éremmel térhettek haza.
III. korcsoportban a Miskolci Herman Ottó Gimnázium leány csapata (Beke Adrien, Marjas Lili, Fischer-Colbrie Fédra, Les Flóra- testnevelő: Bobcsák Krisztina) és a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium fiú csapata (Kántor Benedek, Kántor Vince,Birta Botond, Körösi Kende,Boldogh András- testnevelő: Molnár Attila) állhatott a dobogó legfelső fokára, míg egyéniben Kántor Benedek a Fényi diákja . lett a diákolimpiai bajnok. Második lett  IV. korcsoportban a tavalyi bajnok, Herczeg Áron a Jezsuita Gimnázium tanulója. A II. korcsoportban ezüstéremmel tért haza a Jókai Mór Református Általános Iskola lány csapata és Toplenszki Zsófia Herman Gimnázium tanulója.
Szeretettel gratulálunk a sportolóknak, testnevelőiknek és az edzőknek.

Csoportbeosztások a többpróba versenyeken

Létrehozva: 2023-04-06
Kedves Kollegák!
 
Az atlétika többpróba versenyek zökkenőmentes lebonyolítása érdekében kérem, tanulmányozzátk a forgatókönyvet és a jegyzőkönyvek
kitöltésével segítsétek a munkánkat. ( versenykiírások, egyebek)
Eredményes és sikeres versenyeket kívánok mindenkinek!

Tavaszi többpróba és pályaverseny városi döntői

Létrehozva: 2023-04-05
 
Kedves Kollegák!
 
Tavaszi szünet után elkezdődnek a városi atlétikai versenyek. A versenykiírásokat, jegyzőkönyveket, továbbjutó csapatokat,
országos egyéni pályaverseny kiírását és a többpróba versenyek lebonyolítás rendjét megtaláljátok a honlapon.
 
Jó felkészülést kívánok!

Országos Diákolimpiai Bajnok a Herman Ottó Gimnázium fiú kézilabda csapata

Létrehozva: 2023-04-05
 
Országszerte 88 csapat nevezett be az idei Kézilabda „B” Diákolimpia® V-VI. korcsoportos versenyébe, amelynek országos döntőjét az elmúlt hétvégén rendezték meg Pécsett. Néhány középiskolában a sportág népszerűségét és kiemelkedő színvonalát mutatja, hogy fiú- és lánycsapattal is eljutottak a csúcseseményre. A tavalyi győzelem után a Miskolci Herman Ottó Gimnázium fiú csapata ismét diákolimpiai bajnok lett. Szívből gratulálunk a diákoknak és felkészítő testnevelő tanáruknak, Szilágyi Attilának!

Elindultak túrázóink

Létrehozva: 2022-09-13

A Borsod-Abaúj- Zemplén megyei Természetjáró Szövetség Bernáth Marietta, túravezető vezetésével az idei tanévben is segít a Diáksport Szövetségünknek a túrák szervezésében és lebonyolításában.

Első túrára az Avasi Gimnázium tanulói indultak szeptember 3-án, akik már évek óta minden hónapban túráznak egyre nagyobb létszámmal. Fontosnak tartják a természetvédelem és a környezettudatosság fejlesztését is, így a "TeSzedd" akciókban is rendszeresen részt vesznek. 

Két csoportban, négy pedagógussal, százhatvan diákkal és három szülővel kirándultak.

Útvonalaik:

1. csoport: Majális-park 1-es autóbusz végállomása - Molnár-szikla - Szeleta-tető - Dolka-hegy - Zsófia-kilátó - Felsőhámor - Hámori-tó - Lillafüred kisvonatállomás Táv: 5,6 km; szintemelkedés: 345 m

2. csoport: Lillafüred kisvonat állomás- Felsőhámor - Szeleta-barlang - Szeleta-tető - Dolka-nyereg - Forrás-völgy - Kecske-lyuk - Majális-park 1-es autóbusz végállomása Táv: 5,6 km; szintemelkedés: 180 m

Kisebb pihenőkkel egy-egy túra 3,5- 4 óráig tartott.

Régebbi híreinkKapcsolat: 3527 Miskolc, Bajcsy-Zsilinszky utca 15.E-mail: miskolc.diaksport@gmail.comMobil: +36 70 790 1704